Het weer in Granada

current
max

Alhambra

De hoofdstad van de provincie Granada had in 2918 ruim 232000 inwoners en staat het meest bekend om het Alhambra, een fort en paleis met een totale oppervlakte van maarliefst 140.000 m².

Het Alhambra is vooral bekend vanwege de Moorse kunst die er in grote hoeveelheden te vinden is. Kunstliefhebbers en -studenten uit de hele wereld komen om het Alhambra te bewonderen..

 

Geschiedenis Granada

De oorsprong van de naam van de stad staat niet helemaal vast, het zou kunnen komen van het Latijnse woord granatum (vrucht van de granaatappel) of van het Arabische gar-anat (stad van pelgrims), maar de naam duikt voor het eerst op in de 11e eeuw.

De stad was 15 eeuwen daarvoor al gesticht door de Iberiërs, die naar verluidt de eerste nederzettingen hadden op de plaats waar later de stad verrees. Twee eeuwen voor Christus werd de stad veroverd door de Romeinen die er ruim 700 jaar de scepter zwaaiden totdat de Visgoten het overnamen en een vestingmuur om de stad bouwden.

Ondanks de stadsmuren wisten de Moren het te veroveren, waarna de stad in verval kwam omdat Córdoba de handelsfuncties tijdelijk overnam.

In 1238 werd de stad opnieuw veroverd en ruim 250 jaar werd de stad het handelscentrum van het Nasrid-koninkrijk. In de 14e eeuw begin koning Alhamar met de bouw van het Alhambra en gedurende de periode van dit koninkrijk kende de stad ongekende culturele en artistieke welvaart.

Aan het einde van de 15e eeuw werd de stad veroverd door de katholieken, waarmee het laatste moslimbolwerk op het Iberische schiereiland ten onder ging.Kathedraal van Carlos V

In de 15e en 16e eeuw werden moskeëen afgebroken en werd de kathedraal van Carlos V gebouwd samen met veel andere katholieke kerken en gebouwen.

In de afgelopen jaren is Granada uitgegroeid tot dé universiteitsstad van Andalusië met meer dan 80.000 studenten uit binnen- en buitenland. De stad kreeg een karakteristiek hippiekarakter en biedt onderdak aan het Hooggerechtshof van Andalusië, Ceuta en Melilla.

 

Natuur en klimaat

De stad ligt ten noordwesten van de Sierra Nevada in een dal aan de voet van het Huétor en Arana gebergte. Doordat de stad in het stroomgebied ligt van de Genil en enkele van haar zijrivieren is het een vruchtbare omgeving. Naast dennenbossen zijn er veel andere mediterrane planten en bomen te vinden zoals bijvoorbeeld de Valencia Eik.

Door de nabijgelegen natuurgebieden is het prachtig wandelen in de omgeving en kun je genieten van de vele zang-, roof- en trekvogels die de omgeving in verschillende tijden van het jaar bevolken.

 

Toerisme

Straat in GranadaDenk er aan dat je voor een bezoek aan het Alhambra tijdelijk een reservering moet maken, want doordat het tot het werelderfgoed behoort is er een maximum gesteld aan het aantal dagelijkse bezoekers van het complex.

Wanneer je de stad tussen half juni en half juli bezoekt kun je genieten van het Festival de Música y Danza de Granada. Neem ook eens een kijkje op de site van Granadatur om de vele culturele evenementen in de stad te bekijken. Op deze site kun je ook een Granada-card aanschaffen die toegang biedt tot veel monumenten en parken in de stad.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy