Het weer in Andalusië

current
max

In 2016 ging ik, Arnt, op stiltereis naar Spanje. Alhoewel ik van tevoren al verschillende keren in Andalusië was geweest, heeft deze zuidelijke Spaanse regio me op dat moment écht gegrepen en heb ik die voor altijd in mijn hart gesloten. Al heel mijn leven heb ik de stille wens nog ooit in het zuiden van Europa te gaan wonen en de natuur van Andalusië is daarvoor de ideale plek.

Over de ervaring van mijn stiltereis zelf schreef ik in 2016 de blog "Op de Spaanse berg" en omdat deze zo bepalend was voor het idee van deze website heb ik die ook als eerste artikel voor deze website gebruikt.

Op die reis werd ik gegrepen door een stilte die ik in Nederland nog nooit had gehoord en in Andalusië gaat die stilte van de natuur hand in hand met de drukte op de Costa's, een tegenstelling die je ook vindt tussen de luidruchtige Spaanse cultuur en de warmte van dezelfde Spaanse bevolking, waar oudere mensen nog gewoon door hun kinderen in huis worden genomen in plaats van dat ze in verzorgingstehuizen worden weg gestopt.

In de eerste vier maanden van het bestaan heb ik geprobeerd om deze website langzaam maar zeker te vullen met informatie over Andalusië, in de hoop daar andere liefhebbers van het zuiden van Spanje te bereiken. Ook probeerde ik af en toe een persoonlijke blog te plaatsen over mijn levensreis waarin ik met vallen en opstaan probeer mijn hart te volgen op een spirituele reis door mijn hoofd.

Na deze vier maanden kwam ik tot de conclusie dat de interesse voor verhalen over gevoelens de mensen veel groter was dan die voor mijn stukjes over plaatsen en natuur in Andalusië en vanaf de tweede helft van maart ga ik de site dan ook langzaam maar zeker proberen om te bouwen. Zoals de site de eerste vier maanden al zeer fluïde was, zal dat ook zo blijven en zal ik proberen mijn gevoel te blijven volgen en de site daar omheen vorm te geven. Wel zal ik de website voorlopig blijven voorzien van heerlijke plaatjes uit de Spaanse natuur, gewoon omdat ik dat leuk en mooi vind.

 

Toen ik in 2021 door omstandigheden (hopelijk tijdelijk) meer tijd kreeg heb ik het uiterlijk van de website helemaal op de schop genomen en heb ik besloten toch weer meer informatie over Andalusië te gaan plaatsen in de hoop daarmee meer verkeer richting de website te genereren.

 

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy