Het weer in Andalusië

current
max

De Caminito del Rey werd gebouwd in 1905 als een makkelijke manier om arbeiders naar de waterkrachtcentrale van Chorro Falls bij het stuwmeer van de Guadalhorce te krijgen.

Het pad was een belangrijk onderdeel van de industriële ontwikkeling van Andalusië en was een van de eerste wandelpaden in de regio.

"Caminito del Rey" betekent "Pad van de Koning", het. Het pad kreeg deze naam omdat de Spaanse koning Alfonso XIII in 1921 een wandeling over het pad maakte tijdens de opening van de eerste stuwdam in de rivier de Guadalhorce.

Het was een belangrijk moment voor de industriële ontwikkeling van Andalusië en werd gevierd met een groot evenement. Sindsdien is de naam "Caminito del Rey" gebleven als een herinnering aan het koninklijke bezoek en de historische gebeurtenis.

In de loop der jaren raakte het pad in verval en werd steeds gevaarlijker door afbrokkelende wanden en verouderde veiligheidsvoorzieningen. Het was een van de meest gevaarlijke wandelpaden ter wereld en vele wandelaars verloren er hun leven. Uiteindelijk werd het pad in 2000 gesloten voor het publiek vanwege de gevaren.

In recente jaren is er een grootscheepse renovatie van het pad uitgevoerd en werd het in 2015 heropend voor het publiek. De renovaties omvatten onder meer nieuweveiligheidsvoorzieningen, versterking van de wanden en bruggen, en een nieuw bewegwijzeringssysteem. Het pad is nu veel veiliger en een populaire attractie voor toeristen en wandelaars, op veel plaatsen kun je een paar meter onder het nieuwe pad nog het oude, vervallen pad zien liggen,

De Caminito del Rey staat nu bekend als een belangrijk stuk historie en een symbool van de industriële ontwikkeling van de provincie Málaga. Het pad biedt een unieke kijk op de natuurlijke schoonheid van de regio en is een belangrijk onderdeel van de toeristische attracties van Andalusië. Het is een bewijs van de menselijke vastberadenheid om de natuur te overwinnen en tegelijkertijd te koesteren en te respecteren.

Tijdens de wandeling komt men langs adembenemende uitzichten op de omgeving, waaronder de imposante kloof van de Arroyo de los Gaitanes en de Chorro Falls. Het pad is ook omgeven door diverse flora en fauna, waaronder verschillende soorten vogels en de typische Málaga-pijnbomen.

De Caminito del Rey is toegankelijk voor bezoekers vanaf het bezoekerscentrum in El Chorro. Bezoekers kunnen er voor kiezen om het pad te voet te bewandelen of om het te verkennen met gids. Bovendien zijn er verschillende activiteiten beschikbaar in de omgeving, zoals rotsklimmen, paardrijden en raften.

Een bezoek aan de Caminito del Rey is een onvergetelijke ervaring en een unieke kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Andalusië. Zorg wel dat je ruim van tevoren een ticket reserveert, want zeker in de zomermaanden zijn deze vrijwel niet te verkrijgen, houd in deze maanden ook rekening met het feit dat de temperatuur flink kan oplopen. Als je dus op vakantie gaat naar Andalusië is het slim om de tickets al vanuit thuis online te reserveren, zodat je de wandeling niet misloopt.

De Caminito del Rey is ongeveer 3 kilomter lang, maar met de aanlooproute vanaf het bezoekerscentrum is de totale wandeling bijna 8km. Doordat je moeilijk "in kunt halen" op het soms smalle pad moet je rekening houden met een wandeling van 2 à 3 uur.

Bij Viator kun je tickets reserveren voor de Caminito del rey.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy