Het weer in Andalusië

current
max

Zon in Andalusië

Eén van de meest populaire gespreksonderwerpen blijft natuurlijk altijd het weer. 

Het klimaat in Andalusië varieert sterk, afhankelijk van de regio en de hoogte.

Of je nou op zoek bent naar een wandel- of fietsvakantie, een zon- en zeevakantie of winterse activiteiten, Andalusië heeft voor iedereen iets te bieden in elk seizoen en voor elke activiteit.

In kustplaatsen zoals Málaga en Almería is het klimaat warm en droog, met milde winters en hete zomers die het hele jaar door populair zijn bij toeristen op zoek naar zon en zee.

In het binnenland van Andalusië, zoals in Jaén, Granada en Córdoba, heerst een koeler en minder droog klimaat, met koude en natte winters en warme en zonnige zomers. Dit klimaat maakt het gebied ideaal voor wandel- en fietsvakanties, met de beste periode tussen maart en november.

Echter, het is belangrijk om te weten dat de zomer in sommige delen van Andalusië extreem warm kan zijn, met temperaturen die oplopen tot 40 graden Celsius of meer.

Er zijn vaak verkoelende zeewinden langs de kust en daar zijn ook vaak tal van schaduwrijke plekken beschikbaar.Sneeuw in Andalusië
Voor zonaanbidders is de beste tijd om Andalusië te bezoeken tussen juli en september, wanneer de temperaturen het hoogst zijn en er veel zon is.

Hoewel Andalusië niet bekend staat om haar wintersport, is er een populaire bestemming in de bergen, Sierra Nevada, voor skiërs en snowboarders. Het ski- en snowboardseizoen loopt van december tot en met maart, met de meeste sneeuw in januari en februari. De meest bekende ski-oorden in de Sierra Nevada zijn Pradollano, Borreguiles, Veleta en Loma de Dílar.

In het algemeen biedt Andalusië, door zijn gevarieerde klimaat, iets voor iedereen, ongeacht de voorkeur van het weer.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy