Het weer in Andalusië

current
max

Een weekje geleden begon ik deze nieuwe website met het plaatsen van de oude blog over mijn stiltereis. Het plaatsen van informatie over Andalusië vordert gestaag, maar ik heb het voorrecht dat ik naast mijn site een fulltime baan heb en er ook van houd om mijn hart in een Mediterraan tempo te uiten.

Het zoeken van meer informatie om zo de stukjes op de site accuraat proberen te maken heeft me inmiddels nog meer meegevoerd op een Andalusisch gevoel. Mijn hart volgend is de warmte hier in Nederland bijna voelbaar en "het" verlangen weer terug.

 

Het verlangen

Wat is dan dat verlangen precies en waar komt dat vandaan?

Ik weet niet precies wanneer het eerste zaadje geplant is, ik weet wel dat ik op 8-jarige leeftijd voor het eerst in Andalusië kwam. Ik mocht met mijn opa en oma op vakantie en een gevoel van warmte wist mij toen al te vangen. Aan de ene kant het Mediterrane weer en aan de andere kant de ontspannen sfeer die er was met mijn grootouders in vakantiestemming.

Al vanaf mijn tienerjaren heb ik "de droom" om in het zuiden van Europa te gaan wonen en de (waarschijnlijk irrealistische) gedachte dat ik dan kan ontsnappen aan de gejaagdheid van het Nederlandse bestaan. Door steeds veranderende persoonlijke omstandigheden is de stap er nooit van gekomen en wie weet komt het er ook wel nooit van, maar de stiltereis heeft het verlangen dieper gemaakt omdat ik in de stilte van de Sierra las Nieves dichter bij mezelf kwam dan ik ooit eerder was en me sindsdien heb gerealiseerd dat diezelfde stilte hier in Nederland voor mij nergens vindbaar is. Zelfs in de Peel, op de Veluwe of in eender welk bos, overal is hier geluid op de achtergrond. Voeg daarbij mijn afkeer voor kou en het verlangen is herboren.

 

De blog

Voor nu doe ik het met deze website en dompel ik me langzaam op afstand onder in Andalusië, haal beetjes van dat gevoel hierheen en geniet.

Met de persoonlijke blogs zal ik proberen mijn gevoel wat bloot te geven en je mee te nemen op mijn virtuele reis door het zuiden van Spanje. Op die manier hoop ik ook door het benoemen van mijn gevoelens nog dichter bij mezelf komen te staan.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy