Het weer in Andalusië

current
max

Nu de vaccinatie eindelijk dichterbij gaat komen is het tijd voor wat vrolijke gedachten, welke dingen wil je gaan doen zo gauw je weer alles kunt doen zonder andere mensen te kunnen besmetten?

Ik heb wel een aantal dingen die ik heel graag zou willen doen. Allereerst zou ik het heerlijk vinden om met de familie bij elkaar te komen en elkaar een heerlijke knuffel te kunnen geven, het ultieme samen-gevoel weer terugvinden.

Een andere droom is weer op vakantie kunnen, een paar weken uit de vertrouwde omgeving naar een warm land, ook weer eens mensen om me heen die geen Nederlands spreken. Gewoon even vluchten uit het dagelijkse bestaan dat zich het laatste jaar op een paar m² heeft afgespeeld.

En natuurlijk is er de live muziek die ik mis. Een bandje met goede muziek, gezellige mensen en een drankje erbij, lekker dansen en veel te laat thuis komen. De volgende dag spijt hebben en onder een dekentje op de bank uit eigen keuze een dagje in quarantaine gaan.

En dan zijn er natuurlijk komende zomer weer de festivals, wat is er mooier dan dat. Heerlijk met bekenden naar muziek luisteren, genieten van de sfeer, naar de mensen om je heen Kijken naar andere mensen die gelukkig zijn, nieuwe mensen leren kennen, samen zijn met mensen die net zo gek zijn als ik. Dat is voor mij een ultiem geluksgevoel.

Ook de kleine dingen zijn fijn, dat ik gewoon weer zonder mondkapje de winkel in kan, dat ze niet moeilijk doen als je samen wilt winkelen en dat je gewoon (belangrijk voor iemand als ik) in 30 seconden zonder karretje door een winkel kunt racen om te pakken wat je nodig hebt, af te rekenen en weer verder te kunnen met andere zaken.

Dat als iemand in de familie of vriendenkring ziek is je er gewoon weer langs kunt gaan en iemand die het moeilijk heeft dan weer even vast kunt houden. Dat je op straat gewoon op 50cm afstand kunt praten met bekenden die je tegenkomt, het belangrijkste is eigenlijk dat normaal weer gewoon wordt.

Ik heb al verschillende keren horen waaien dat de wereld na corona niet meer hetzelfde zal zijn. Ik hoop dat dat niet alleen betekent dat er meer mensen thuis gaan werken, ik hoop dat we weer door corona geleerd hebben hoe waardevol de kleine dingen in het leven zijn, je ziet pas wat een prachtige dingen er in je leven zijn als je ze even kwijt bent. Om maar even lekker melodramatisch te doen, ik hoop dat we weer een beetje naar elkaar toe durven te groeien als dat straks weer kan.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy