Het weer in Andalusië

current
max

Laat ik het maar eens doen, een bespiegeling over het afgelopen jaar, want dingen mogen afgesloten worden voor je aan iets nieuws begint. 

Voor velen was 2020 geen jubeljaar, voor mij persoonlijk was het een jaar van verandering. Nadat we begin dit jaar plotseling te maken kregen met de corona, die ervoor heeft gezorgd dat ik het jaar erg alleen heb doorgebracht zag ik op doordeweekse dagen alleen af en toe een supermarkt van binnen. Tot oktober was er nog het contact op het werk en in de zomer ging ik bijna elke dag wandelen.

Nadat ik op 2 oktober mijn laatste werkdag had werd ook de wandellust hard minder, wat ongetwijfeld ook te maken had met de kortere dagen, ik blijf een hekel hebben aan de donkere winterdagen. Positief waren de digitale bijeenkomsten met een clubje mensen, al blijft het natuurlijk surrogaat ten opzichte van elkaar in het echt zien.

Eind november begon ik aan een opleiding. Het is een erg interessante en leuke opleiding, het is alleen wel te merken dat sommige mensen al veel dieper in de stof zitten doordat ze al werkzaam zijn in de sector terwijl anderen (zoals ik) die zich om willen laten scholen een hele inhaalslag te maken hebben,  het wordt een enerverende weg die een bergachtig karakter gaat hebben. Maar voorlopig is het een uitdaging waar ik zin in heb.

De laatste maand van 2020 kende daarnaast de nodige spanningen, waardoor de feestdagen wat minder vrolijk verliepen dan vooraf gepland. Uiteindelijk hebben we de decembermaand afgesloten en gaan we nu vooruit kijken.

Veranderingen voor 2021

Het nieuwe jaar ligt open, klaar om beleefd te gaan worden. En weer lijkt het een jaar van verandering te worden.

Er liggen mijlpalen in het verschiet. Een dochter die 18 gaat worden en druk bezig is in de zoektocht naar haar eigen weg in het leven. Een opleiding de afgerond moet worden en hopelijk nieuwe deuren op de arbeidsmarkt gaat openen. Misschien opent een nieuwe baan ook wel de weg naar een nieuwe thuisbasis en wie weet waar die dan zal liggen.

Ik hoop dat we snel gevaccineerd kunnen worden zodat er deze zomer weer een festivalseizoen zal zijn, ik wil ook weer live muziek kunnen gaan kijken in de stamkroeg. Alhoewel alleen zijn voor mij soms heel veel rust kan brengen mis ik echt de sociale contacten met mensen, het wekelijkse avondje darten met het dartteam en dat soort dingen die voor 2020 heel normaal leken, maar waarvan we het afgelopen jaar weer extra hebben leren inzien hoe waardevol ze eigenlijk zijn.

 

 © Andalu 2016-2023               Disclaimer             Privacy